Kiira 20vk, lumessa juoksentelua

Kiira on nyt kokonaiset 20 viikkoa vanha! Hui miten aika meneekin nopsaan. Pikkuneiti alkaa jo näyttää ihan koiralta, pentukarva on hyvinkin vaihtumassa aikuismaisempaan malliin, häntä on kasvanut nätiksi viuhkaksi ja paino on noussut lähelle 11 kiloa. Pantaa ja valjaita on saanut viime viikkojen aikana useampaankin kertaan säätää isommiksi, siinä sen kasvun itse ainakin konkreettisimmin huomaa :)

Ollaan nyt oltu viimeiset 2 viikkoa alkukotona Inkaa hoitamassa, vähäsen on otukset jo tottuneet toisiinsa. Inka ei enää sähise ja pörhistele koko ajan, ainoastaan silloin jos Kiira menee liian lähelle ja/tai alkaa vingahtelemaan ja haukkumaan. Kiira tahtoisi vaan niin kovasti leikkiä! Reppana heiluttaa Inkalle häntää, ja Inka heiluttaa takaisin – viesti vaan on vähän eri. Pientä kielimuuria havaittavissa täällä :D Pari kertaa Kiira on pihalla vapaana ollessaan lähtenyt Inkan perään, mikä ei ole yhtään hauskaa (ainakaan minusta, ja tuskin Inkastakaan), mutta Inka kyllä pääsee aina johonkin pakosalle.

Paljon ollaan Kiiran kanssa ulkoiltu ja käyty lähimetsissä kävelemässä (ja Kiira myös vapaana kirmailemassa), on tehnyt hyvää varmasti molemmille. Kyllä sitä mieli kummasti lepää lumisessa metsässä polkuja pitkin taapertaessa :) Ollaan myös tavattu muutamia mukavia koiraihmisiä iltalenkeillä, kovasti ovat kaikki olleet Kiiraan ihastuneita (no kai nyt!). Kiira sai lisäksi yhtenä päivänä serkun 8kk ikäisestä malinois-belggaripojasta leikkikaverin, kovasti innoissaan telmivät pihalla menemään ja kirmailivat metsässä, eikä tuntunut kokoero paljon menoa hidastavan :D Jymy oli tosiaan nimensä veroinen, kookas ja kova menemään. Kiva että Kiira sai vähän energiaansa purettua ja oli sitten yhden illan aika mukavasti väsähtänyt. Viime viikonloppuna Kiira oli taas yhden yön myös Leevilässä vierailulla, oli tainnut menoa ja meininkiä sielläkin piisata ;) Kuulemma Kiira oli hevostallilla ollut kuin vanha tekijä, ja oli pitänyt useampaakin isoa kaveria käydä vähän nenästä nuolemassa :D

Kiira on vaihtanut myös käsien järsimisen nyt nuolemiseen, veikkaan että etuhampaitten vaihtuminen on vaikuttanut asiaan. Kiiralla on nyt sekä ylhäällä että alhaalla kaunis rivistö uusia ihanaisia hampaita <3 Kulmahampaat eivät ole vielä lähteneet, niitä odotellessa.. Vähän keittiökalusteita säästääkseni hommasin Kiiralle pentugongin ja täytetahnaa siihen, se on ollut varsin mieluisa jyystettävä. Ulkona on sitten kovasti järsitty kaikenlaisia jäisiä puupalikoita, ja varsinkin vanhan autotallin traktoriväliköstä on ollut Kiiran mielestä aivan iiiihana käydä hakemassa uusia puruleluja:

Parina päivänä yksin ollessaan Kiira oli onnistunut saamaan keittiön ovelta aitakehikkoesteen siirrettyä sen verran sivuun, että oli päässyt eteistilaan ja työhuoneeseen himmailemaan. Olipa varsin kiva ylläri tulla kotia kun punainen ohjus meinaa hyökätä samalla ovenavauksella pihalle :o Ja minun vanhat iltasatukirjani olivat maistuneet, eräästäkin oli kannet ihan riekaleina… mutta Kiiralla ainakin oli ollut KIVAAAA!!! Jos siitä siivosta jotain voi päätellä :P Muutenhan tuo oli kuitenkin ollut yllättävän siivosti.

Kiira on keksinyt kaiken järsimisensä ohella uusia hassuja tempauksia, joille on myös saanut hihitellä kovasti. Yksi oli puuvaraston oven päällä pomppiminen, kun se huomasi että metallinen ovi antaa minun jalkani alla hieman periksi ja päästää kivan kumean äänen :D Siitä oli iloa monena päivänä, Kiira niin tohkeissaan loikki oven päällä ja vouvahteli innoissaan. Sain myös namin avulla otettua nätin poseerauskuvan siinä oven päällä:

Kiiran nenänpää on tosiaan nyt muuttunut punertavaksi, mikä on myös jotenkin hassua :)

Pari kuvaa myös metsälenkiltä:

Tässä näkee noita uusia mittasuhteitakin vähän:

Huomenna on Oulun tollereitten järkkäämä pikkujoulutapahtuma päivällä, pitää yrittää saada siellä otettua Kiirasta lisää uusia kuvia :)

3 Thoughts on “Kiira 20vk, lumessa juoksentelua

  1. Kiira is BEUTIFUL!!!!!

  2. Kiira is BEAUTIFUL!!!!!

  3. congratulations on Kiiras 5 mothsday =) love Tina & Theo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation