Kiira 11vk, sosialisointia ja harjoittelua

Kiira täytti eilen 11 viikkoa. Uutta kasvukuvaa en ole saanut otettua, kun ei ole nyt ollut kaveria seisottamassa sitä tahi ottamassa kuvaa :/ Jospa viikonloppuna onnistuisi. Tänään annettiin viimeinen satsi matolääkettä, ja varasin ensimmäinen rokotusajankin ensi viikon torstaille. Rauhoittumista ei ole ollut havaittavissa, mutta jospa se tästä.. Eilen kokeilin murista Kiiralle kun se kävi käsiin kiinni, ja se on tepsinyt vaihtelevasti vielä tänäänkin. Jee.

Tänään Kiiralla on ollut varsin tapahtumarikas päivä. Ollaan harjoiteltu taluttimessa oloa enemmältikin, käytiin päivällä kiertelemässä lähirakennuksia parinkymmenen minuutin ajan ja Kiira oli ihmeissään. Tiellä ohiajavat autot ja pyöräilijät hieman jänskättivät, ja syliin piti tunkea turvaan. Mutta paljon reippaammin jo muuten meni, ehkäpä se alkaa pikkuhiljaa oppimaan jotain.

Ulkona on ollut varsin syksyistä ja puista tippuvat lehdet kieppuneet kovassa tuulessa. Kiira ryntäili pihalla ihan tohkeissaan lehtien perässä, sitä oli hupaisaa seurata. Ollaan harjoiteltu vierelletulon alkeita ja odottamista ihan pikkuisen, Kiiralla tuo kärsivällisyys vaan ei ole mikään vahvin piirre ainakaan vielä :) Kovin innokkaana se kyllä aina nakottaa pihallakin jossain vieressä ja killittää silmiin odottaen että sais tehdä jotain. Vaikka ei sitten aina ymmärräkään että mitä siltä yrittää pyytää, varmaan tuo kielimuuri vielä vaivaa… :D

Illalla Kiiralla oli taas virtaa vaikka muille jakaa, eikä meinannut rauhoittua millään. Päätin kuitenkin lähteä sen kanssa käymään moikkaamassa vähän ihmisiä Blankon kroketti-illassa. Lisähaastetta aiheutti se, että käytössä on nyt vain henkilöauto, jolla Kiiraa ei ole aikaisemmin kuljetettu ja johon ei todellakaan kuljetushäkki mahdu. Ei muuta kuin valjaat päälle ekaa kertaa (voin kertoa ettei ollut ihan yksinkertainen operaatio, nappuloita sai tunkea Kiiralle ihan urakalla naamaan..) ja hihnalla kiinni turvavöihin takapenkille. Meni yllättävän kivuttomasti matka, Kiira ei vinkunut kuin vähän aikaa alussa. Sitten olikin jännää, kun nähtiin niin paljon uusia ihmisiä, jotka tulivat rapsuttelemaan ja joiden naamaa Kiira sai pestä :D

Todella reippaasti meni se tunteroinen mikä paikalla viihdyttiin, aluksi Kiira makoili sylissä kun maassa jänskätti sen verran, mutta kun porukka ja mekkala väheni, alkoi Kiirastakin löytyä taas rohkeutta ja liikettä. Sopivasti oli vähän väsähtänyt ja rauhallinen kun mentiin, joten ihmiset saivat ihan harhaanjohtavan kuvan tuosta meidän sähikäisestä :D Nähtiin tosiaan Pasi ja Riimikin, tytöt saivat haistella toisiaan sylissä vähäsen. Toivottavasti nähdään pian uudestaankin vähän valoisampaan aikaan ja sellaisella paikalla missä voi päästää lapsoset tutustumaan toisiinsa vapaanakin.

Kotimatkalla Kiira sitten kiljui, oli onnistunut kiertämään hihnankin ihan solmuun. Vielä tuntui virtaa riittävän, ja piti vähän riehua kotonakin, iltaruuan jälkeen käytiin pihalla ja sen jälkeen Kiira juoksi sisällä matot ihan rullalle. Jätti kuitenkin minut rauhaan ja purki energiaansa puruluuhun, mikä oli varsin piristävä yllätys. Tovin säntäilyn jälkeen se sitten kömpi sohvan alle nukkumaan. Jospa nyt nukuttaisikin hyvin, sormet ristiin :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation