Taikan ensimmäiset viikot

Huh mitä hulinaa on ollut! Ja mitä noita Kiiran pentuaikaisia merkintöjä olen lueskellut, niin vielä enempi hulinaa taitaa olla vaan tulossa… Mutta pääosin meillä on kyllä mennyt ihan yllättävänkin kivasti Taikan tulon jälkeen, Kiirasta on ollut paljon apua <3

Kiira oli mukana pennunhakureissullakin, perillä nähtiin Gioia-siskoakin! Ihan huippua.

Kiira & Gioia

Onneksi sain reissulle apukuskin, muuten ei ois tullut mitään :) Taika oli aika rauhaton ja vinkui alkumatkan, mutta aika pitkälti torkkuen meni silläkin sitten kotimatka. Ajokeli oli aivan järkyttävän huono, mutta selvittiin kunnialla kotia myöhään lauantai-iltana. Kiira on ottanut Taikan tosi hyvin vastaan, vaikka aluksi taisikin vähän ihmetellä että mikäs tuo on ja miksi se seurasi meitä kotiin asti.

Kiira ihmettelee Taikaa

Heti sunnuntaina alkoi kuitenkin hakemaan Taikaa leikkiin, ja nyt ne painivat jo iloisesti yhdessä, Taika on nykyisin se joka leikkiinkutsuja eniten tekee.

Kiira ja Taika painimassa

Taikan kasvattajalta saama nallelelu oli heti Kiirankin lemppari, siitä on ollut vääntöä monena päivänä :D Kiira pyyhkii Taikalla lattiaa vetämällä sitä lelun perässä pitkin ja poikin.

Lelunvetoa

Penska kasvaa ja voi paksusti, 9 viikon ikäisenä puntari (aivan järkyttävän epätarkka vehje, joten nämä painot on vähän niin ja näin) antoi lukemaksi n. 5,2kg ja nyt 10-viikkoisena 5,8kg. Paino on siis noussut samaa tahtia kuin Kiirallakin aikoinaan, Kiira tosin painoi kilon vähemmän :D Pelottaa vähän että mitenkähän iso monsteri tuosta Taikasta on kehkeytymässä, minä kun toivoin toista tuommoista pientä ja kompaktia pakkausta.. Vaan ajan kanssahan tuo sitten selviää.

Taika ja köysilelu

Meillä on nyt itse asiassa ruuanvaihtoprojekti menossa, kun alunperin suunniteltu ja kasvattajankin luona syötetty Royal Canin ei tunnu oikein hyvältä. Taikalla on ollut tosi paljon ilmavaivoja ja olen muutenkin ihmetellyt miten noin pieneen koiraan mahtuu niin paljon tavaraa ja miten se voi haista niin pahalle! Erityisesti olen arvostanut sohvan alta päästeltyjä hajupommeja, yäk. Muistaakseni Kiirakin söi aikoinaan pienen säkin Royal Caninia eikä se sillekään tuntunut sopivan. Mutta nyt on tosiaan aloiteltu vaihtamaan ruokamerkkiä Acanaan, siihen olen Kiirankin kanssa ollut ihan tyytyväinen. Tuosta penturuuasta tosin ei ole aikaisempaa kokemusta, mutta olettaisin sen olevan ihan hyvää tavaraa sekin.

Ruokailupolitiikka on osoittautunut hieman haasteelliseksi, kun koiruudet tahtoisivat mieluiten syödä toistensa ruuat. Taika on heti tunkemassa Kiiran kupille (ja Kiira sen sinne päästää ihan kiltisti, kattoo vaan vierestä että mitä tässä nyt oikein tapahtuu), ja Kiira on Taikan kupilla aina kun silmä välttää. Taikalla on ollut vähän tapana vaellella ympäriinsä syönnin aikana, joten ahmatti-Kiiralle tilaisuuksia on kyllä tarjolla vähän turhankin paljon, jos ei ole tarkkana. Helpompi pitää tyypit koiraportin eri puolilla niin ei tule sanomista.

Riehumisen jälkeen yhdessä juomakupilla

Yksin oloa ollaan myös tässä jo jonkin verran harjoiteltu, tosin ei ehkä kaikkien taiteen sääntöjen mukaan ole mennyt. Naapurisovun takia olen toistaiseksi nukkunut melkein kaikki yöt penskan kanssa samassa huoneessa, mutta päiväsaikaan olen kyllä käynyt muutaman tunnin reissuja asunnon ulkopuolella joko yksin tai Kiiran kanssa. Ja pentu on aina ollut ihan rauhallinen kun olen tullut kotiin, on syönyt sillä aikaa ruokansa loppuun ja ollut muutenkin ihan kiltisti. Ääntä tuosta pikkuhyeenasta kyllä lähtee ihan jäätävän paljon, on tullut huomattua. Pakko yrittää kiinnittää asiaan huomiota nyt heti pienestä pitäen ettei myöhemmin tule isompia ongelmia :|

"Mitään ei olla tehty"

Neiti on vaikuttanut alusta asti tosi fiksulta tapaukselta, ja ehdin jo parin ensimmäisen päivän aikana tuudittautua siihen uskoon että sisäsiisteyskasvatus menee tosi helposti, kun Taika teki kaikki hätänsä hienosti pihalle, aamullakin odotti että herään ja vien sen ulos. Mutta eihän se niin sitten tietenkään jatkunut, ja huumorintajua on koeteltu varsinkin siinä vaiheessa kun tuossa joku ilta sain tunnin sisään siivota viidet pissat sisältä pois (2 x matolle, 2 x parketille ja 1 x Kiiran juomakupin viereen muovialustalle) … Mutta kuitenkin, suurin osa tehdään pihalle ja penska tuntuu itsekin tajuavan että se on jee ja hyvä juttu.

Taika pihalla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation