Lisää agilityä ja jänniä juttuja

Kiira on tosissaan tykästynyt jo nyt tuohon agilityyn :) Treenien jälkeen se on ruvennut aina haraamaan kotimatkalla vastaan, kun olis vissiin niiiin paljon kivempaa jäädä sinne hallille… Sama homma jos kuljetaan iltalenkillä siitä ohi, niin jopa saa perässä vetää koiruutta.

Treeneissä on harjoiteltu keppejä, sekä putken ja esteen yhdistämistä, ja nyt viime kerralla tutustuttiin keinuun ja pussiin. Keinun päällä käytiin vain osa matkaa, eli ohjattiin koira n. puoleen väliin ilman keinuttamista, ja sitten otettiin pelkkää loppuosaa pienellä kolahduksella. Kiirahan ei arastellut yhtään, vaan oli ihan innoissaan. Pussiinkin meni tosi reippaasti, jossain vaiheessa vain rupesi vähän arastelemaan johtuen huonosta ohjauksesta (eli minun vika). Itsenäisesti saatiin taas harjoitella keppejä sillä välin kun toinen harjoitteli uusia esteitä, ja Kiira tuntui nekin nyt hoksaavan hienosti. Ainut hankaluus tuntuu olevan hallinnassa pitäminen, kun Kiira meinaa karkailla haistelemaan hallia ympäriinsä, joten pitää olla tosi tarkkana ja ärähtää heti kun sillä keskittyminen herpaantuu. Ja toinen on tietenkin oma kädettömyys ohjaamisessa, kun en vielä osaa hahmottaa että miten päin pitäisi olla ja missä vaiheessa käskyttää seuraavalle esteelle. Nyt viime kerrallakin yhdistettiin hyppyä ja pussia, ja Kiira kyllä osasi suorittaa ne hienosti, itsellä oli vaan vähän hakusessa se ohjaaminen. Mutta jospa se tästä.

Parin viikon päästä koittaakin jännät ajat, kun Kiira saa pikkusiskon :) Uusi tulokas on somali-merkkinen kissaotus, pieni ja punainen ja aivan törkeän suloinen! Olen tässä elätellyt toiveita, että jospa Kiira luulee sitä tolleriksi, kun ovat niin samanvärisiä… Saapa nähdä. Toivottavasti kaikki sujuu ilman suurempia ongelmia. Itse olen ainakin aivan tohkeissani jo :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation