Kolmas päivä

Tänään Kiira on syönyt, jos mahdollista, vieläkin vähemmän kuin eilen. Aamulla ruoka ei kelvannut ollenkaan :( Koitettiin epätarkkojen henkilövaakojen avulla kalkuloida Kiiran painoa, ja saatiin tulokseksi noin 4kg. Viikko sitten se on eläinlääkärin tarkistuksessa painanut 3,75kg.. Voi ahdistus sentään. Pikaisen surffailun tuloksena löysin seuraavan kommentin asiaan (vaikka olikin keskikokoisista villakoirista):

“On varsin todennäköistä, että pentu menettää ruokahalunsa muutamaksi päiväksi uuteen kotiin muutettuaan. Ensimmäisenä päivänä se tuskin edes maistaa ruokaansa. Tämä johtuu tietysti uuden ympäristön tuomasta jännityksestä ja siitä että pentu kaipaa sisaruksiaan ruokailuseuraksi. Pentu on tottunut kilpailemaan jokaisesta murusta laumassa. Heikosta ruokahalusta ei tämän vuoksi kannata ensimmäisellä viikolla huolestua lainkaan. Tilanne korjaantuu kunhan et yritä pakottaa tai tuputtaa pentuasi syömään.”

Muuten tuo on vaikuttanut melko normaalilta, on tullut kiinteää ja nestemäistä tavaraa peräpäästä ihan kiitettävästi :P Sanomalehdet on vaan taas unohtuneet, matto ja paljas lattia kelpaa näemmä varsin hyvin. Unet on olleet vähän lyhkäisempiä kuin eilen, tosin sekin varmaan vaikutti asiaan että Anna kävi kylässä :) Kiira sai lainaan toisen pentudamin, mikä on kiertänyt jo monella tollerin alulla ennen tätä, sekä ihan ikioman räksänraadon! Koitettiin pihalla lintusta Kiiralle esitellä, mutta se oli ihan kauhean peloittava :S Vähän uskalsi tulla nuuhkimaan paperia ja pyrstöhöyheniä, mutta ei kyllä todellakaan paljoa. Laitoin tintin pakkaseen odottelemaan pariksi viikoksi, pitää näyttää sitä Kiiralle sitten uudestaan kun se on ehtinyt vähän kauemmin totutella uuteen ympäristöön.

Leikattiin Kiiralta myös kynnet! Anna naureskeli että voi olla Kiiralle sellainen ilkeä täti joka käy aina tekemässä vastaavanlaisia ikäviä toimenpiteitä. Mulle kyllä kelpais.. :D Annakin oli sitä mieltä, että ei syytä huoleen tuon huonon syömisen kanssa, kun Kiira on kuitenkin noin pirteä ja reipas ja normaalin tolleripennun oloinen. Kunhan ei ala laihtumaan. Ja sellainen ylenpalttinen kiljahtelu on noille ihan normaalia myöskin. Melkoinen laulava lintukoira :S Allekirjoitettiin Annan kanssa nyt sitten sijoitussopparikin, eli Anna saapi teettää Kiiralla yhdet pennut jos vain kaikki menee suunnitelmien mukaan, jahka se tuosta kasvaapi ja kehittyypi. Joskus siinä 2,5-3 vuoden iässä.

Siili teki myös paluun päivällä, oli tällä kertaa ilmestynyt takapihan kuistille. Voi Kiira-parkaa.. Pelkäilee moista ikävää piikkiotusta. Vaan toisaalta ihan hyväkin, siilien kanssa tuskin kannattaa suuremmin ystävystyä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation