Agilitykuulumisia

Olemma tässä syksyn mittaan ottaneet pelottavan askeleen Kiiran kanssa ja startanneet agilitykisauramme. Ekoissa kisoissa lokakuussa osallistuttiin ainoastaan yhdelle hyppyradalle, ja jännitin niin maan vietävästi koko kisoja edeltävän viikon etten meinannut saada edes nukuttua :) Ja kisahan meni sitten ihan höpöksi, kun Kiira hyppäsi radan alussa kahden esten jälkeen putken yli -> suoritus hylätty. Heh. No, loppurata oli sama ottaa sitten lähinnä harjoituksen kannalta ja se menikin ihan kivasti – pelätyt kepitkin menivät tokalla yrittämällä ihan nappiin, joten ihan hyvä mieli kisoista jäi.

Tokat kisat oli marraskuun alussa ja treeneissä oli mennyt sen verran kivasti (ne kepitkin sujui ilman pelkäämistä wuhuu), että ilmoittauduttiin kahdelle hyppyradalle. Hämmästys olikin sitten suuri, kun Kiira lähti molemmilla radoilla aivan lapasesta. Se on kyllä treeneissäkin tehnyt sitä, että on lähtenyt harhailemaan ja nuuskuttelemaan ympäriinsä mutta ei koskaan kesken radan suorittamisen kuten kisoissa kävi. Kylläpä tympäisi. Radat ei kuitenkaan menneet hylätyiksi, vaan toiselta saatiin 10 ratavirhettä ja toiselta 5 (kieltäytymisten vuoksi, kun Kiira lähti harhailemaan) + ihanneaika ylittyi molemmilla kerroilla (ylläri). Kuulemma muuten meillä meni ihan kivasti, ja kepit meni tosi hyvin :)

Nuuskuttelua lähdettiin sitten treeneissä kitkemään pois nollatoleranssilla, ja se tuntuikin hieman vähenevän. Otettiin myös lelupalkkaus treeneihin mukaan, jotta saatais Kiiraa enempi innostettua treenaamaan minun kanssani eikä nuuskuttelemaan ympäriinsä yksinänsä. Käytiin tosiaan Niina-Liina Linnan treeneissäkin eräs viikonloppu, ja sieltä saatiin tuo vinkki. Kommentteina tais olla että Kiira on kovin kultainen koira joka ohjautuu tosi kauniisti MUTTA palkkaus vois olla motivoivampaa.

Tänään korkattiin sitten hyppyradan lisäksi myös agilityrata OKK:n kisoissa, ja Haukkukeitaan kuplahalli osoittautui paikkana varsin positiiviseksi yllätykseksi. Kiira pysyi hanskassa, ei lähtenyt harhailemaan eikä nuuskuttelemaan kertaakaan! Ensimmäisenä olleeseen agilityrataan ehdin tutustua vain parin kierroksen verran, mutta näköjään se ei haitannut: tuloksena nollarata ja medi-luokan voitto! Eihän se varmastikaan kaunista katseltavaa ollut kun ohjaajalla oli välillä vähän pasmat sekaisin, mutta onneksi Kiira on niin kiitollinen tapaus että se antaa virheitä anteeksi. Ihanneaika alitettiin huikeasti vajaalla kahdella sekunnilla :D Hyppyrata menikin sitten taas ihan höpöksi, ohjaajan vika… Kepeillä tuli ekat virheet, olis pitänyt vaan malttaa ohjata ne kunnolla. Noo, ens kerralla paremmin. Hyvä päivä oli joka tapauksessa :) Kotiintuomisina pokaali, pitihän se ekasta nollaradasta, ykkössijasta ja LUVAsta ottaa muistoksi:

Tulokset löytyvät sivupalkista, sekä myös tämän linkin kautta: agilitytulokset

Comments are closed.

Post Navigation