Agility-kurssilla!

Kun tässä on koko syksy mennyt Kiiran kanssa vaan kotona nyhjätessä syystä että epäonnistuin toko-kurssille ilmoittautumisessa syksyn alussa, päätin hieman ryhdistäytyä kevätkaudella. Joulukuun lopussa havahduin katselemaan alkavia agilityn alkeiskursseja, ja vähän arastelin lähteä Oulun seudun KAS:in alkukarsintoihin, kun kuulosti niin pelottavalta ja olin varma että kurssille on hurjasti tunkua. Kuvittelin siis pelaavani varman päälle, ja ilmoitin Kiiran Active Dogille Haukiputaalle. Hah, eipä mahduttu sinne :) Onneksi KAS:in karsintoihin vielä ehdittiin tuon tiedon saamisen jälkeen.

Karsinnoissa oli paikalla parikymmentä koirakkoa, ja kurssille mukaan valittiin 10. Alkutasotestissä oltiin ensin ryhmässä sisällä hallissa, ja tehtiin kontaktiharjoituksia ja ohittamisia. Myös luoksepäästävyys testattiin. Tuon jälkeen piti poistua ulos kovaan pakkaseen odottelemaan omaa vuoroa yksilöarvostelua varten, saatiin Kiiran kanssa hytistä siellä puoli tuntia :( Yksilötestissä tehtiin luoksetuloharjoitus ja estehyppy. Kiira tuli luokse ihan kivasti, mutta oli ihan liian kiinnostunut hallin hiekkapohjasta. Esteen luona se meni kahdesti riman ali, ja yhden kerran kiersi koko esteen… Lopulta saatiin kuitenkin onnistunut ylitys. Olin ihan varma että homma meni päin peetä, ja ehdin olla jo tosi maassa sen takia, varsinkin kun Kiirasta sanottiin taaaas että “tää on vähän pulskassa kunnossa” >:( Yllätys olikin sitten melkoinen kun illemmalla tuli tekstiviesti että päästiin kurssille mukaan!! Ihan parhautta \:D/ Varsinkin kun kurssi kestää koko kevään, on paljon edullisempi kuin muut vaihtoehdot, järjestetään ihan tuossa lähellä Serti-areenalla (minkä ohi yleensä muutenkin kuljetaan aina iltalenkillä), ja lisäksi on erittäin hyvät tsäänssit päästä myös jatkokursseille. Jee :)

Homma alkoi luennolla, joka pidettiin loppiaisena Virpiniemessä, aiheena koiran palkkaus ja yleistä jorinaa KAS:in toiminnasta sekä agilitystä. Tosi mielenkiintoista asiaa! Varsinaiset harjoitukset alkoivat pari viikkoa sitten, ensin oli kaksi kertaa tottelevaisuutta ja tällä viikolla ensimmäiset varsinaiset agilitytreenit. Tottelevaisuus-osiossa käytiin läpi luoksetuloa, paikalla oloa, pysähtymistä, palkkausta molemmista käsistä ja suunnanvaihdoksia. Eka kerralla saatiin tutustua myös putkeen, joka Kiiran mielestä oli vähän liiankin ihana paikka, se ei nimittäin olisi millään halunnut tulla sieltä ulos vaan jäi nuuskimaan ja kuopimaan putken sisälle :P Ei ollut kovin hyvä harjoituskerta se. Minäkin sain “rakentavaa kritiikkiä” äänenkäytöstä, ja kuulemma pitäisi opetella leikkimään koiran kanssa. Tokihan en ikinä ole Kiiran kanssa leikkinyt, voi jestas… Ja sitäkään en ikinä ole ymmärtänyt, että kursseilla (myös keväällä tokossa) ohjaajat sanovat että “en kuullut mitä sanoit” – onko sillä merkitystä kuuleeko toinen ihminen mun käskyjä, eikö koirilla ole kuitenkin paljon parempi kuulo ja sitä koiraahan minä siellä olen komentamassa enkä niitä ihmisiä?! Toka kerralla meni sen sijaan tosi kivasti. Oltiin kyllä harjoiteltu kotonakin noita juttuja, joten ehkä senkin takia sujui paremmin.

Ekoissa varsinaisissa treeneissä harjoiteltiin estehyppyä ja putkea. Putki meni tosi hyvin, Kiira oli todella reipas. Esteen kanssa sen sijaan oli enemmän haastetta, Kiira tajusi homman idean kyllä nopsaan, mutta paikalla pysymisen kanssa oli ongelmia (hallin pohja oli taas ihan liian kiinnostava) ja muutenkaan se ei oikein meinannut pysyä hallinnassa, vaan poukkoili ympäriinsä. Onneksi nakit sentään kiinnostivat loppuviimein enemmän kuin muut ärsykkeet… Ohjaaja käski palkata paikallaolossa aina jo istumisesta, mikä minun mielestä on ihan turhaa, varsinkin kun Kiira yleensä siinä vaiheessa ajattelee että “jee, homma oli siinä, mitäs sitten” eikä tosiaankaan pysy sen jälkeen paikallaan. Taidan sanoa ensi kerralla vastaan :P

Mutta noin muuten vaikuttaa oikein mukavalta touhulta!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation